ÇOCUĞUMUN OKULDA İLK GÜNLERİ

Okulumuz Rehber öğretmeni ve psikolojik danışmanı Nesibe Nur NACAR tarafından velilerimize yönelik okula uyum konusunda veli bilgilendirme semineri yapıldı. Seminerde ilk toplumsallaşma kurumu olan okulun öneminden ve temel işlevlerinden bahsedildi. Ayrıca İlkokul döneminde, ebeveynin tutumlarının çocuğun benlik imajını olumlu veya olumsuz etkilediği konusuna değinildi. Velilere okula yeni başlayan çocukların, okula karşı olumlu tutum kazandırılabilmesi için önemli noktalar hatırlatılatılarak aile içi sağlıklı veya sağlıksız iletişim ortamının çocuğu nasıl etkilediği konusunda ebeveynlere farkındalık kazandırıldı. Okula yeni başlayan çocuklarda fizyolojik, psikolojik vb. alanlarda görülen belirtilerin neler olabileceği anlatılarak ebeveyn olarak çocuğa sorumluluk duygusunu nasıl kazandıracağı örneklerle açıklandı. Çalışmalarından dolayı Rehberlik Servisine ve öğretmenimize teşekkür ederiz.

20-10-202320-10-202320-10-2023

Yayın: 20.10.2023 - Güncelleme: 20.10.2023 16:28 - Görüntülenme: 111