KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT - Cahit Zarifoğlu İlkokulu

Şbt

Okul psikolojik danışmanı Sena Turaç'ın 2-A sınıfıyla sürdürdüğü e twinning projesinde bu ay öğrencilere ebru sanatı tanıtımı yapıldı.

Şbt

Okulumuzda geri dönüşüm konusunda afiş yarışması yapılmış olup 4-İ sınıfından Furkan Sami Doğu ve 3-B sınıfından Meryem Mina Özbek 1. Olmuştur. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz

Şbt

Okulumuz rehber öğretmeni Nesibe Nur Nacar tarafından tüm 4. Sınıf öğrencilerine Olumlu Davranış Geliştirme konulu sınıf rehberlik etkinliği yapılmıştır.

Şbt

Anasınıfı C Şubemiz  ve öğretmenleri Mernuş Yakut'tan güzel bir etkinlık.

Şbt

Okulumuzda Eko okullar-sıfır atık projesi kapsamında tüm okul genelinde sınıf içi pil-plastik-kağıt atık kutusu hazırlama yarışması yapıldı. Tüm sınıflarımız çok emek sarf ederek yarışmaya katılım sağlamıştır. 1/G sınıfı plastik atık kutusu, 4/A sınıfı kağıt atık kutusu, 4/İ sınıfı pil atık kutusu alanlarında 1. seçilmiştir. Öğretmen ve öğrencilerimize emeklerinden dolayı çok teşekkür ederiz.

Ock

2. sınıflardan sorumlu rehberlik öğretmeni Sena Turaç tarafından Bireysel Farklılıklara Saygı konusunda sınıf rehberliği yapıldı.

Ock

E twinning platformu kapsamında "Güçlerimi fark ediyorum mutlu oluyorum" isimli Projemizin 13 Aralık tarihinde başlayıp Nisan ayında bitmesi planlanmaktadır. Planlanan etkinliklerin ortak okullarla eşzamanlı şekile uygulanmasi beklenmektedir. Ayda 2 kez ortaklarımızla toplantı yapılması planlanmaktadır. Yaptığımız etkinliklerde öğrencilerin etkinliklere aktif katılım sağlanması beklenmektedir. Projemizin amacı öğrencilerin psikolojik saglamlıklarını güçlendirmek olduğu için süreç te aktif olabilecekleri etkinlikler planlanmıştır. Öğrenciler için ön test ve son test uygulanacaktır.

Proje planı

1. Proje yürütücilerinin toplantı yapması (Aralık)

2. Projeye katılacak öğrencilerin tespit edilmesi (Aralık)

3. Logo ve afiş çalışmalarının yapılması projenin tanıtılması (Aralık)

4. Psikolojik sağlamlık konulu psikoegitim grubu (2 oturum) ( Ocak)

5. Özdegerlilik temalı sinema keyfi (Ocak)

6. Dogayı keşfediyorum etkinliği (Şubat)

7. Okulumda ailemle oyun oynuyorum etkinliği(Mart)

8. Ebru sanatını tanıyorum etkinliği(Mart)

9. Müziğin iyileştirici gücü konulu etkinlik(Nisan)

Ara

Emeklerimizin karşılığını almaya başladık. 1/A sınıfımız okumaya başlamış bulunuyor. İlk adımı attıkları bu yolculuğu öğretmenleri Kısmet Çatalkılıç ve anneleri ile kutladılar. Çocuklarımıza bu yolda başarılar diler öğretmenimize emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Ara

Nasıl Bir Çocuk Yetiştirmek İstiyorsunuz?

Her zaman bilinen bir söz vardır: "Eğitim ailede başlar." İşte burada ailenin vereceği iyi eğitim, çocuğuyla kurduğu sağlıklı iletişim becerilerini kullanmasına bağlıdır. Ve her ailenin bir disiplin modeli vardır. Ama bunların hangisi çocuk yetiştirmede daha sağlıklı... Bültenimizi okuyarak pedagojinin bu konuya nasıl yaklaştığı hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Ara

Okulumuz rehber öğretmenlerinden Ali taş ve Nesibe Nur Nacar eko okul geri dönüşüm projesi kapsamında Oniki Şubat belediyesini ziyaret etti. Yetkili kişilerle Atık kutuları temini için görüşmeler sağlandı

Ara

1/A Sınıfı öğrencilerimiz öğretmenleri Kısmet Çatalkılıç ile sinemaya gittiler.